Nico van Eerden: Fieldmanager of the Year 2021

Dit jaar is Nico van Eerden, met Gildebor verantwoordelijk voor het sportveldonderhoud in Hengelo, Hof van Twente en Oldenzaal, tot Fieldmanager van het jaar verkozen. Daarmee is hij de opvolger van Jaap Verhagen van de gemeente Zutphen, die de prijs vorig jaar won. 

Juryvoorzitter Pleun Lok noemt Van Eerden een voorbeeld voor zijn team. ‘Als imker kent Nico als geen ander de kwalijke gevolgen van bestrijdingsmiddelen. Hij is voldoende realist om te beseffen dat het nog een lange weg is naar chemievrij beheer in de landbouw en op de sportvelden. Door een voorbeeld te zijn voor zijn team, kwaliteit hoog in het vaandel te hebben, een luisterend oor te hebben voor gebruikers, opdrachtgevers en de politiek, mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt te steunen en open te staan voor verbeteringen en ontwikkeling, heeft Nico met Gildebor in de afgelopen 5 jaar een geweldige reputatie en naamsbekendheid opgebouwd. De bevlogenheid en het plezier in techniek, mensen en de natuur spatten eraf!‘.

De prijsuitreiking vond plaats in de Brabanthallen in Den Bosch en is online terug te zien. Tijdens de uitreiking werd ook een dubbelinterview met Erwin Beltman (Feyenoord) en Luuk van den Breemer (FC Utrecht/De Ridder) vertoond, over jong talent in het fieldmanagersvak. 

Nico van Eerden verkozen tot Fieldmanager of the Year 2021