Webinars chemievrij sportveldenbeheer terugkijken?

WebinarChemievrijSportveldenbeheer_CLM2020Door sportvelden chemievrij te beheren wordt een goede waterkwaliteit gewaarborgd, en daarmee de gezondheid van kwetsbare groepen en de biodiversiteit beschermd. De afgelopen maanden zijn er een aantal webinars georganiseerd over dit thema. Heeft u een of meerdere van deze webinars gemist? Dan vindt u hieronder de link naar de opname.

De meerwaarde van Integrated Pest Management (IPM) – 19 nov. door BSNC

Tijdens het webinar wordt ingegaan op de huidige en toekomstige ontwikkelingen op het gebied van gewasbescherming en wordt uitgelegd wat IPM precies is en wat het vraagt van mensen en organisaties om volgens IPM te kunnen werken. Sprekers zijn: Willem Jan de Kogel (Business Unit Manager Wageningen University & Research), Ernst Bos (Adviseur en trainer cultuurtechniek, sport en golf) en Goof Rijndorp (Directeur, Bras Fijnaart Groen – Sport – Infra).

Chemievrij sportveldenbeheer – bij wie ligt de bal? – 26 nov. door CLM Onderzoek en Advies

Voor succesvol beheer is niet alleen praktische kennis van belang, maar is ook de communicatie tussen de vrijwilligers, sporters en gemeente/aannemer cruciaal. Tijdens het webinar vertelt Ernst Bos over de basisprincipes van chemievrij beheer. Daarnaast is er een interview met de sportraad, vrijwilliger en aannemer van de club VC Fleringen: hoe zorgen zij gezamenlijk voor een mooie grasmat?

Chemievrij beheer sportvelden: bodemopbouw en bodemmicrobiologie – 30 nov. door Stadswerk

Bertus Meijer, uitvoerder gemeente Dalfsen, en Gerwin te Velde, specialist gras Ecostyle, nemen u mee in de wereld van bodemopbouw en bodemmicrobiologie. Want hoe beheer je een graszode met uitsluitend bodemleven en organisch materiaal? En welke rol kan bodemmicrobiologie betekenen binnen uw eigen gemeente? Dit alles komt aan bod in het webinar over bodemopbouw en bodemmicrobiologie.