Uitnodiging kennisbijeenkomsten Chemievrij onkruidbeheer op verhardingen

Sinds 31 maart jl. is hLogobalk-kennisbijeenkomsten-chemievrijet professioneel gebruik van chemische onkruidbestrijdingsmiddelen op verhardingen niet meer toegestaan. Vanaf november 2017 geldt eenzelfde verbod voor onverharde terreinen. Uit signalen blijkt dat zowel opdrachtgevers als opdrachtnemers behoefte hebben aan kennis en aan het delen van ervaringen. Hoe zit het met de uitzonderingen en laag risicomiddelen? Wat betekenen de Green Deals? Wat zijn de nieuwste ontwikkelingen in methoden? Hoe regel ik het in mijn bestekken? Op deze en meer vragen gaan we in tijdens vier kennisbijeenkomsten.

De bijeenkomsten

Het ministerie van I&M, Rijkswaterstaat en de verenigingen NVRD, Stadswerk, CUMELA Nederland en VHG organiseren met Eco Consult en CLM gezamenlijk vier kennisbijeenkomsten, verspreid door het land. Tijdens deze bijeenkomsten is ruimte voor zowel kennisoverdracht als interactie. U hoort alle ins en outs van de wet, methoden, technieken en aanpak van chemie-vrij onkruidbeheer. Hierbij komen diverse praktijkervaringen naar voren. Aansluitend kunt u deelnemen aan een workshop waarin u met een gemêleerde groep in gesprek gaat en ervaringen en tips deelt.

De bijeenkomsten zijn bedoeld voor zowel gemeenten als aannemers actief in het onkruidbeheer. We hopen met deze bijeenkomsten de laatste onduidelijkheden rond de wet weg te nemen en bij te dragen aan een goede overgang naar chemie-vrij beheer. De bijeenkomsten zijn gratis.

Data en locaties

  • dinsdag 4 oktober 2016, Gemeente Utrechtse Heuvelrug (Kerkplein 2, Doorn)
  • dinsdag 18 oktober 2016, Gemeente Bladel (Markt 21, Bladel)
  • donderdag 27 oktober 2016, Gemeente Meppel (Grote Oever 26, Meppel)
  • donderdag 3 november 2016, Gemeente Katwijk (Overrijn 8, Katwijk)