Impressie studiedag Green Deal Sportvelden

In de Green Deal Sportvelden (GDS) is een duidelijke afspraak gemaakt: vanaf 2021 is het gebruik van chemische gewasbeschermingsmiddelen bij de aanleg en het onderhoud van sportvelden niet meer toegestaan. Op initiatief van BSNC, VHG en CUMELA Nederland organiseert de Taskforce Green Deal Sportvelden een aantal studiedagen om de achterbannen actief voorbereiden op het chemievrij beheer per 2021. De eerste studiedag leverde veel goede ideeën en aandachtspunten op. De aanwezigen concludeerden onder meer dat invoering op korte termijn van een verbod op het gebruik van chemische gewasbeschermingsmiddelen goed is. Want: ‘dan gaat iedereen pas echt nadenken en aan de slag’.

Directeur Goof Rijndorp van aannemingsbedrijf Bras Fijnaart zegt in een interview dat het in de eerste plaats beter is om te voorkomen dan te genezen. Hij is blij met de Green Deal, en met de studiedagen:

“Die staan in het teken van het aandragen van goede praktijkvoorbeelden. Dus de best denkbare alternatieven voor onderhoud met gewasbeschermingsmiddelen. Een prima zaak!”