Dit najaar opleidingen voor greenkeepers bij HAS Green academy

Aan HAS green academy starten dit najaar verschillende opleidingen voor beheerders van sportvelden en golfbanen:

  • Expert natuurgras: bedoeld voor beheerders van sportvelden en hoofdgreenkeepers met de ambitie zich te professionaliseren op hbo-niveau. Fundamentele kennis over de eigenschappen van gras en de bijbehorende toplaag komt aan bod. Ook beschikken deelnemers na afloop over inzicht en de vaardigheden om bij een probleem in de grasmat gestructureerd tot de oorzaak te komen.
  • Hoofdgreenkeeper: bedoeld voor professionals die toe zijn aan een volgende stap in hun carrière, die willen groeien in hun vak of zich ‘gewoon’ vakinhoudelijk willen verdiepen. Deelnemers aan de opleiding tot hoofdgreenkeeper leren basisvaardigheden die nodig zijn voor het opstellen van een beheer- en werkplan voor de golfbaan en krijgen onder meer inzicht in het financieel management. 
  • Assistent hoofdgreenkeeper: voor wie een diploma greenkeeper, gelijkwaardige opleiding of praktijkervaring heeft. Als assistent-hoofdgreenkeeper ondersteun je de hoofdgreenkeeper. Je bent betrokken bij de opbouw van greens, tee’s en fairways en kijkt naar de ontwatering en beregening ervan. Deze opleiding is ontwikkeld in samenwerking met de brancheorganisaties NVGNGFNGA en IPC Groene Ruimte.