Tuintelling juli in Nationaal Park ‘Alle Tuinen’

In Nederland zijn 4,5 miljoen tuinen waarvan de gezamenlijke oppervlakte meer dan tien keer zo groot is als De Hoge Veluwe. Samen vormen onze tuinen het grootste natuurgebied van Nederland: Nationaal Park ‘Alle Tuinen’. En dat maakt iedere tuinbezitter tot natuurbeheerder. Doe mee met de grootste Nederlandse bioblitz ooit! Lukt het om 5.000 verschillende soorten wilde planten en dieren te tellen in de maand juli? 

Aanleiding voor het project is de documentaire ‘My Garden of a Thousand Bees’. De Britse wildlife-filmmaker Martin Dorn besloot tijdens de lockdown in coronatijd zijn apparatuur te gebruiken om het leven van de bijen in zijn achtertuin vast te leggen. 

Meer informatie

  • De podcast ‘Iedere tuin telt!’ is nu te beluisteren in de podcast ‘Focus‘ via de gratis NPO Luister-app en andere podcastplatforms. 
  • De documentaire ‘My Garden of a Thousand Bees‘ is op woensdag 7 augustus om 20.35 uur te zien op NPO 2 en daarna een week lang op NPO Start, maar nu al op NPO Plus.
  • Naturalis-onderzoeker Matyás Bittenbinder beantwoordt vanaf 3 juli op YouTube en Instagram @ntrwetenschap de meest gestelde vragen over het leven in je tuin.
  • De BioBlitz in Nationaal Park Alle Tuinen is te vinden op Waarneming.nl. De soortherkenningsapp ObsIdentify maakt meedoen gemakkelijk.
  • Alle links en informatie, en hoe het staat met de telling is te zien op de website van ‘Iedere tuin telt!’.