Genomineerden voor innovatieprijs Gouden Klavertje Vier bekend

Op de eerste beursdag van de GroenTechniek Holland wordt het Gouden Klavertje Vier uitgereikt. Onder de genomineerde innovaties is veel aandacht voor precisietechnieken en emissie- en chemievrij werken. GroenTechniek Holland wordt gehouden van woensdag 14 tot en met zaterdag 17 september en is dagelijks open van 10 tot 17 uur op het Walibi-evenemententerrein in Biddinghuizen waar tegelijk AgroTechniek Holland plaatsvindt.

De genomineerden:

C. van der Pols en Zn – Emissievrije versnipperaar
Emissievrije professionele rotorversnipperaar met grote capaciteit, waarbij het vermogen van de motor kan worden aangepast aan het te verkleinen materiaal en die een hele dag kan werken zonder opladen. De versnipperaar is voorzien van LPF-batterijtechnologie

Hissink BV – TP 175 Mobile E-ZE volledig elektrische houtversnipperaar
Emissievrije schijvenversnipperaar die makkelijk te bedienen is en zonder uitstoot hout tot 175 millimeter doorsnede kan versnipperen

Knegt International – Elektrische tractor
Als elektrische trekker ontworpen; emissievrij, geen geluidsoverlast, lagere onderhoudskosten en sterker dan de vergelijkbare diesel versie. Voorzien van 2 elektromotoren waarmee belasting goed is af te stemmen op elk type werk. Eerste elektrische trekker in hogere vermogensklasse.

Milati Grass Machines  – autonome gps onkruidverwijderaar Violette
Voor autonome, duurzame en mechanische onkruidbestrijding op sportvelden. Een camera lokaliseert het (penwortel)onkruid en verwijdert het met wortel en al nauwkeurig en milieuvriendelijk, zonder chemie.

Milati Grass Machines  – GPS werktuigdrager RoviMo
Een multifunctionele gps-gestuurde werktuigdrager uitgerust met intelligente lokalisatie-, navigatie en routeplanning software die het voertuig nauwkeurig en energiezuinig over de kortst mogelijke afstand stuurt. De werktuigdrager kan verschillende handelingen in de professionele gazonverzorging autonoom, volledig elektrisch, stil en precies uitvoeren.

Milati Grass Machines  – Swozi
Met laser belijnen van sportvelden waarbij met gebruik van GPS elke foutmarge wordt uitgesloten. De machine heeft als voordeel dat hij ook blijft werken en de juiste lijn volgen als het GPS signaal wegvalt.

New Holland – AgXtend – X Power
Elektrische onkruidbestrijding met trekker met XPA-arm, een bestaande techniek maar door de XPS-arm veel breder inzetbaar voor bestrijding van exoten langs wegen of op taluds.

Pellenc – C35 en C45 Snoeischaar
De snoeischaar heeft een snijbeveiligingssysteem dat onder alle weersomstandigheden en zelfs in extreme omstandigheden veiligheid biedt doordat het mes onmiddellijk stopt bij contact met een vinger of hand zonder de speciale handschoen.

Vector Machines – Vector 2.0wD
Autonome ruwterreinmaaier die niet alleen op golfbanen en sportvelden werkt, maar ook geschikt is voor toepassing onder zonnepanelen op zonneparken, tussen en onder struiken en op andere locaties waar een satellietverbinding niet altijd constant aanwezig is.

Vredo Dodewaard BV – Fluid feeder
Deze machine, voorzien van het Vredo dubbel-schijven-systeem, injecteert vloeistoffen zonder licht direct in de wortelzone. Op deze manier kunnen biostimulanten worden aangebracht, maar ook vloeistoffen met speciale nematoden ter bestrijding van engerlingen.