Elektrische onkruidbestrijding via roller of trolley

Tijdens de Reinigingsdemodagen 2023 presenteerde het bedrijf Wimmersson de eWeeding Roller, een handzame machine die door middel van elektriciteit onkruid tot de wortel aanpakt. André Steenhuis, commercieel technisch manager bij eWeeding, legt in de Fieldmanager uit: ‘De eWeeding Roller is een handaangedreven machine met drie lamellen die onder stroom staan en over het te behandelen oppervlak strijken. Daardoor gaat er 2500 volt elektriciteit door de plant, tot in de wortel, waardoor de plant sterft. Op dit moment is er geen compacte, volledig elektrische machine op de markt die deze systemische werking heeft.’

Het bedrijf heeft ook een trolley, die ingezet wordt voor de aanpak van invasieve exoten, zoals Japanse duizendknoop. De trolley wordt onder meer ingezet langs het spoor, waar eWeeding in opdracht van VolkerRail op meer dan vijftig locaties actief is. 

eWeeding
De eWeeding Roller langs de stoeprand. De 60 centimeter brede lamellen sturen de stroom door de plant naar de wortel (bron: de Fieldmanager).